Местостоянки за велосипеди в училищните дворове искат младежи в Стара Загора

Председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов се срещна с председателя на Младежки общински съвет Ивелина Петрова и председателите на постоянните комисии.

Официално от името на МОС бяха направени четири предложения, целящи подобряване на градската среда в Стара Загора, които Общинският съвет и екипът на кмета Живко Тодоров да разгледат.

На първо място по значимост за старозагорските ученици те определиха изграждането на местостоянки за велосипеди във всички дворове на учебни заведения.
„Много от нашите съученици използват този начин на предвижване, а и е редно след като имаме велоалеи, по които да се движим, така да имаме място, където да заключим велосипедите си" - аргументираха се членовете на МОС.

Две от предложенията им се отнасят за подобрения в новоизградения парк, на мястото на бившите артилерийски казарми. Младежите предлагат да се направи Алея на поетите, като всяко едно дърво ще носи името на изявен творец, изписано върху метално липово листо. Втората идея за подобряване на празните пространства в парка е чрез изграждане на Adventure Park (Зона за приключения).

„Създаването на Adventure Park в новия парк, вече е разгледано от екипа на кмета Живко Тодоров" - обясни Емил Христов на младежите. „В момента се водят преговори с Министерството на отбраната да бъде предоставен на Общината и теренът, който се намира в южната част на парка. Идеята на кмета е върху тези 42 дка да се изгради подобно атракционно съоръжение, както и открит плувен басейн и многофункционална зала" - допълни още Христов.

От МОС предложиха и да бъде създаден „Кът на влюбените" на малкото полуостровче в езеро „Загорка". Да бъде обособена част с пейки, заобиколени от розови храсти и декоративни огради и осветление.

„Радвам се, че идвате на първата ни работна среща с готови предложения и то смислени, обосновани и интересни. Бъдете още по-активни занапред, защото решенията, които взима днес Общински съвет влияят пряко на живота не само към момента, а в повечето случаи години след това. Това е и причината да има обществени обсъждания, дискусии и други, на които се иска мнението на гражданите, а вие младите хора сте една голяма и важна част" - подчерта Емил Христов.

Заедно с председателя на Общинския съвет те обсъдиха някои от най-мащабните проекти, които се изпълняват в момента в Стара Загора. С интерес разгледаха проекта за изграждане на кръгово движение на ул. „Капитан Петко Войвода" и бул.„Цар Симеон Велики".

Младежите изразиха нужда от повече информация за бъдещото си учебно и професионално развитие от специализираните кариерни центрове. Така ще имат възможност да изберат подходящи професии, които да реализират и в родния си град, а не само в столицата.

Емил Христов с членове на МОС

infoz autor www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема