Спортните съоръжения в Стара Загора стават платени

Спортните площадки в новия парк в Стара Загора, който е изграден на мястото на бившите артелерийски казарми, както и кортовете за тенис зад Централна поща, да се използват срещу заплащане. Това предложение ще бъде обсъдено на заседание на Общинския съвет на 17 декември.

Цената е 10 лева на час.

"За поддръжката на съоръженията, осветлението и охраната са необходими средства, които могат да бъдат осигурени от въвеждането на таксата" - обясни председателят на Общинския съвет в Стара Загора Емил Христов.

На редовна пресконференция той съобщи още, че съветниците ще обсъдят още таксиметровият превоз на пътници на територията на общината да се извършва в ценовата граница между 0,70 и 0,90 лева за километър.

Предложението на съветниците от местна коалиция "БСП лява България - за Стара Загора", свързано с отпадането на задължителната такса от 15 лева, която плащат родителите на деца в предучилищна възраст, не е включено в дневния ред на предстоящата сесия. Причината е, че ресорните комисии в местния парламент не са се запознали със становището на общинската администрация.

"Ако таксата отпадне, бюджетът на Общината ще бъде лишен с около 320 000 - 350 000 лева. Ръководство търси други механизми да подпомага младите семейства, като подобряване на условията в детските и учебните заведения, разкриване на нови работни места и др. В тази връзка скоро предстои кметът Живко Тодоров да съобщи добра за града новина" - каза още Емил Христов.

taxi sportni igrishta 02

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

На подобна тема