"Лучия ди Ламермур" отново на сцената на Старозагорската опера

Шедьовърът на Гаетано Доницети „Лучия ди Ламермур” ще зарадва почитателите на операта отново на 16 декември 2015 г. от 19:00 часа на сцената на Старозагорската опера.

"Премиерният спектакъл, който бе представен преди броени дни и сложи запомнящ се финален акорд на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора, порази меломаните и многобройните гости от страната и чужбина със своята впечатляваща режисьорска интерпретация, великолепен солистичен състав, бляскави исторически костюми и модерна визия на сценичното и пространствено оформление" - съобщиха от Държавна опера - Стара Загора.

На 16 декември спектакълът ще дирижира британският диригент Крис МакКракън, който допринесе от начало до край за музикалната подготовка на спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур”. Режисьор е Огнян Драганов, сцeнография - Димо Костадинов, художник на костюмите - Салваторе Русо (Италия). Диригент на хора е Младен Станев.

В ролята на Лучия ди Ламермур старозагорската публика ще види за първи път Десислава Стефанова, Иван Кабамитов се представи в ролята на нейния брат Енрике Аштън, Ивайло Йовчев ще поеме ролята на изстраданата и въображаема любов на Лучия – Едгардо, Пламен Кумпиков ще пресъздаде ролята на Раймондо. Участват още Борис Тасков, Любомир Петков, Михаела Берова, Биляна Чолакова, Александър Желев, Прабългарска Школа за оцеляване „Бага-Тур“, Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора.

Лучия ди Ламермур

Лучия ди Ламермур

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема

Най-четеното от последните дни