75 деца ще посещават пребазираната ясла № 2 в Стара Загора

С тържествен водосвет за здраве и благоденствие днес в центъра на Стара Загора беше открита пребазираната детска ясла №2 „Синчец", която ще бъде посещавана от 75 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи.

Съществуващото от 50 години детско заведение сега е настанено в цялостно ремонтираната и обзаведена бивша сграда на Центъра за научно и техническо творчество. Към нея е изградена и нова част, за да отговаря яслата на всички съвременни изисквания. Разгънатата застроена площ е 1700 кв. м.

Инвестиционният проект на Община Стара Загора за цялостния ремонт, изграждането на допълнителни помещения, обзавеждането и пребазирането е на стойност над 1,36 млн. лв. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „СК – Айтос".

През последните 4 години всички детски ясли в града бяха обновени и ремонтирани, с изключение на ясла № 8, чийто ремонт предстои през следващата година. „С това се реализира пълен цикъл на цялостно ремонтиране и обзавеждане на детските ясли в Стара Загора. На финала са и ремонтните дейности за детските градини. С това изпълняваме обещанието на кмета Живко Тодоров за цялостно обновление на образователната инфраструктура“ - каза при откриването днес ресорният зам.-кмет Иванка Сотирова.

„Създаването на атмосфера на сигурна и спокойна среда, както и екипът от професионалисти са гаранция за повишаване качеството на обучение на децата“, сподели директорът Христина Димова. На откриването днес присъстваха още заместник-кметовете Красимира Чахова, инж. Янчо Калоянов, Веска Узунова – директор на дирекция “Строителство и инвестиции“, арх.Виктория Грозева, Добромир Дерменджиев и други представители на общинската администрация, на изпълнителя и много родители.

Преди време кметът Живко Тодоров сподели, че след пребазирането на яслата, теренът на старата сграда ще бъде разчистен и по всяка вероятност на това място ще бъде обособено междублоково пространство със зелени площи, припомниха от пресцентъра на Общината.

Откриване на ясла № 2

Ясла № 2

75 деца ще посещават ясла № 2

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор