Коледен базар помага на деца от социално слаби семейства

Традиционният Коледен базар на Школата по изобразителни изкуства при Народно читалище „Родина-1860" провокира обичайно висок интерес по време на откриването във фоайето на Община Стара Загора.

Той ще бъде отворен за посетители и на 17 декември 2015 г.

Близо 60 от нейните възпитаници са изложили свои рисунки, картички, апликации, пластики, рисуван порцелан и стъкло, всичко тематично подчинено на приближаващите светли празници Коледа и Нова година. Средствата от продажбата ще бъдат разпределени за нуждите на школата, както и за подпомагане на деца от социално слаби семейства, обясни ръководителят на школата Мариана Алипиева. Различните експонати са направени с много неподправена любов.

"Традицията съществува поне от 15 години и тази вечер доведе във фоайето на Общината много бивши участници в нея, вече като родители. Това са най-красивите подаръци, защото са заредени с чистата детска енергия и посланието чрез тях е много силно“ - отбеляза началникът на общинския отдел „Култура“ Диана Атанасова, която поздрави присъстващите от името на общинското ръководство.

Край украсената елха малки таланти от езиковата школа към читалище „Родина“ танцуваха и пяха коледни песни, бурно аплодирани от присъстващите родители и служители на общинската администрация.

Коледен базар

Коледн базар в Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми: