Баскетболистите на "Берое" надиграха "Ямбол"

Отборът на "Берое" записа седма победа в първенството на Националната баскетболна лига. В среща от 11-ия кръг старозагорци се наложиха у дома над "Ямбол" с 87:77.Най-резултатен за "Берое" бе Еврик Гари с 27 точки. За Ямбол с 26 точки се отчете Боян Радетич.

Зелено-белите имаха проблеми само в третата част, спечелена убедително от гостите с 21:6. Преди това "Берое" бе повече от убедителен и на полувремето домакините имаха комфортен аванс от 48:35.

Двубоят на практика се реши в четвъртата част като решителни се оказаха изявите на американците Еврик Гари и АштънМуур. Успешна стрелба на Гари от линията за три точки остави "Берое" в играта и не позволи на "Ямбол" да се откъсне, а след това две последователни атаки на Муур изведоха домакините напред при 67:63.

В този момент за пето лично нарушение напусна Стойо Чолаков от гостите.

Край на интригата в срещата на практика сложи успешна стрелба на Тихомир Желев от зоната за три точки, четири минути преди финалната сирена. Преди това гардът пресече атаката на гостите, което сякаш обезвери допълнително играчите на Петър Петров и до края те не успяха да се върнат в играта.

Домакините пък спазиха традицията от началото на сезона и заедно с баскетбола предложиха и много атракции на зрителите в общинската спортна зала „Стара Загора“. На почивката между първите две части зрителите в общинската спортна зала пък получиха шанс да се състезават за биографията на легендата Майкъл Джордан. Книгата отиде в ръцете на един от малките фенове, посетили двубоя в съботната вечер. На полувремето трима късметлии опитаха уменията си в битка за 1000 лева, но без успех.

В следващия кръг Берое гостува на шампиона "Лукойл Академик", "Ямбол" приема вицешампионите от "Балкан".

Берое победи Ямбол

infoz autor www.infoz.bg (по информация на баскетболен клуб "Берое")Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор