Къщата с чудесата на Дядо Коледа се намира в Начално училище "Димитър Благоев"

Тази година къщата на Дядо Коледа се намира в Начално училище "Димитър Благоев" в Стара Загора. Това сподели за www.infoz.bg Диана Тодорова, майката на талантливата малка певица Гери, чийто баща Ванко се бори с тежко заболяване.

Картички в помощ на ВанкоДецата в училището изработват коледни картички и до момента са продали над 1000, а събраните средства са за лечението на Ванко. Родители на малките ученици са прегърнали инициативата и изкупуват по десетки празнични честитки. Информация за благотворителната кампания е достигнала и до други градове на България и фирми са направили заявки за сериозни количества.

"Майки на деца от Начално училище "Димитър Благоев" са изработили сладки и са ги продали в подкрепа на Ванко. Всеки влага толкова много любов, че ми се иска целият свят да научи, че под небето има такова училище, в което малките ръчички на учениците, съпричастността на техните родители и преподаватели, правят чудеса" - заяви Диана Тодорова.

Тя сподели още, че децата използват и междучасията, за да изработват картички. 400 от тях ще бъдат подредени в благотворителен базар по време на концерта на вокална студия "Розов свят". Той ще се състои на 22 декември 2015 г. от 18:30 часа в Синдикалния дом.

"Идеята за продажбата на картички възникна в часовете по предприемачество, а средствата решихме да предоставим за благородна кауза. Тази година подкрепата ни е за Ванко, защото знаем, че лечението все още не е приключило" -съобщи директорът на Начално училище "Димитър Благоев" Жана Минчева и благодари на всички за огромната подкрепа.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Теми:
24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24