Баскетболистите на "Берое" загубиха с 6 точки от "Лукойл Академик"

Отборът на "Берое" загуби с шест точки от шампиона "Лукойл Академик". Срещата в 12-ия кръг на Vivacom национална баскетболна завърши 76:70. Старозагорци изиграха слабо първо полувреме, но бяха повече от убедителни в четвъртата част.

Среща между Берое и Лукойл АкадемикТе изпуснаха възможността да поднесат една от големите изненади на първенството.

През първите 20 минути и двата тима допуснаха серия от грешки най-вече в играта в нападение. Домакините обаче си осигуриха комфортна преднина още в първата четвърт, която спечелиха с 10 точки разлика – 21:11.

През втората част баскетболистите на "Берое" продължиха с неубедителните си прояви и бяха на път да запишат и антирекорд по допуснати грешки. Това позволи на играчите на "Лукойл Академик" да вдигнат разликата на 21 точки след третата четвърт.

В началото на четвъртата част обаче играчите на "Берое" показаха, че не случайно заемат третото място в класирането. Старозагорци не допуснаха нито една грешка в играта си, записаха серия от 21:7 и намалиха изоставането си на четири точки три минути преди финалната  сирена. Две последователни тройки на опитния Филип Виденов и борба в нападение на Димитър Димитров осигуриха 12-ия пореден успех на шампионите в първенството.

Най-резултатен за "Берое" за пореден път бе Еврик Гари с 20 точки. Още 14 добави Остин Барнс. За "Лукойл Академик" с 23 точки се отчете Филип Виденов.

infoz autor www.infoz.bg (по информация на пресцентъра на Баскетболен клуб "Берое")Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор