Бал в Операта в Стара Загора с чаша шампанско

На празничен Коледно-новогодишен шоу спектакъл „Бал в Операта” кани почитателите на класическата музика Държавна опера - Стара Загора ва 30 декември 2015 г. от 19:00 часа. Чаша за спомен и пенливо шампанско ще допълнят празничното настроение, обещават организаторите.

Спектакълът включва арии, дуети и евъргрийни от любими оперни и оперетни заглавия, както и коледни песни, обединени в сюжет, история и една идея. Автор на цялостната концепция на спектакъла, сценичната аранжировка и костюмите е Денис Иванов. На диригентския пулт ще застане Здравко Лазаров.

В спектакъла ще участват солистите на Старозагорската опера: Офелия Христова, Ивайло Джуров, Елена Баръмова, Гергана Русекова, Деси Стефанова, Яница Нешева, Нина Димитрова, Теодор Петков, Камелия Стойчева, Емилия Джурова, Нели Нечева, Христо Иванов, хор и оркестър на Държавна опера - Стара Загора, хор „Петко Стайнов” при НЧ ”Искра” (Казанлък), Александър Баранов (солист на Държавна опера - Русе), Лора, Зара и Теодор от „Детската Евровизия” и ученици от вокалните, актьорските и инструменталните класове на НУМСИ „Христина Морфова”. Диригент на хора - Младен Станев, хореография - Алида Бонева.

Зрителите ще се наслаждават на любимите персонажи Мими, Рудолфо и Мюзета от операта „Бохеми” от Пучини, ще се потопят в подобна история, но с щастлив край с песента на чучулигата от „Теменужката на Монмартър” на Калман и още много други.

Концертната програма се представя от Нели Нечева и Христо Иванов с чувство за хумор, подбрани интересни сюжети за Коледните и Новогодишни празници, любопитни факти от историята на Старозагорската опера.

Празничната разходка през вековете започва още от фоайетата на Държавна опера - Стара Загора, след това на сцената се сменят различни картини. Сценичното действие се развива на три площадки – в скромен дом на Бъдни вечер, на градския площад в Коледната нощ, в изискан дом в Новогодишната нощ и отново на площада за посрещането на Новата година. И завършва във фоайетата с празнична новогодишна наздравица.

Билетите са на цена 15.00 лева и включват подарък чаша за спомен с шампанско.

Бал в Операта

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Държавна опера - Стара Загора)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема