Баскетболистите на "Берое" завършиха годината с победа

Баскетболният тим на "Берое"  приключи 2015 г. с победа. В среща от 13-ия кръг на Виваком Национална баскетболна лига старозагорци се наложиха с 85:68 над "Черноморец" .

С успеха старозагорци зарадваха над 500 зрители, дошли в предпоследния ден на годината да подкрепят отбора си и създали страхотна атмосфера в общинската спортна зала "Стара Загора".

Играчите на „зелено-белите“ започнаха силно двубоя и още в първата част натрупаха надежден аванс от 12 точки. Гостите от ""Черноморец" " опитаха да поддържат равновесието на терена най-напред със стрелба от далечно разстояние като в първата част завършиха успешно три от петте си опита от тройката. Във втората те създадоха доста проблеми на "Берое"  и в подкошието най-вече след откраднати топки. Въпреки това на полувремето разликата бе седем точки в полза на старозагорци - 41:34.

В началото на третата част обаче "Черноморец"  стопи аванса на домакините на само три точки – 44:41.Гостите от Бургас продължиха с убийствената си ефективност от тройката и на играта им не се отрази дори излизането заради контузия в глезена на капитана Константин Коев. Заради протестите на треньорския щаб на гостите пък на тима от Бургас бе отсъдено и техническо нарушение, което позволи на "Берое"  да натрупа аванс от шест точки преди последната четвърт.

В последната част двата тима продължиха да се надиграват и да радват публиката с атрактивни изпълнения. Домакините обаче не позволиха изненада и водени от изигралия изключително силен двубой Тихомир Желев записаха победа № 8 в първенството.

Домакините спазиха традицията и предложиха на публиката и достатъчно забавление. Всеки от зрителите закупил си билет за мача получи заедно с него клубният календар на "Берое"  за 2016 г. Между всяка от двете части бе организирана различна игра за зрителите, а на полувремето трима късметлии опитаха уменията си в битка за 1000 лева. Децата от дом "Българка", които преди десетина дни бяха зарадвани с подаръци и посещение от баскетболистите пък изпратиха благодарствено писмо, което бе прочетено в залата. Едно от тях получи и личен подарък от наставника на старозагорци Любо Минчев.

Баскетболистите на Берое

infoz autor www.infoz.bg (по информация на баскетболен клуб "Берое")

Теми:

Най-четеното от последните дни