Вандал разби с камък прозорец на нов автобус в Стара Загора

За втори път обект на нападение стана един от новите автобуси от градския транспорт на Стара Загора. На 10 януари 2016 г. след 21:00 часа, неизвестен засега извършител, е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул. ”Кап. Петко войвода” градски автобус на линия № 51.

Това съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие седалката до мястото на счупеното стъкло не е била заета от пътник. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ Димитър Авджиев.

Счупено стъкло на автобусЗаписите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите случая. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул. ”Кап. Петко войвода”, в близост до бл. 76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус „Соларис”. Към момента извършителите все още не са открити.

С новите 55 модерни, икономични и екологични  возила беше изцяло обновен автобусния парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт“.

Вандал потроши стъкло на автобус

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)