Вандал разби с камък прозорец на нов автобус в Стара Загора

За втори път обект на нападение стана един от новите автобуси от градския транспорт на Стара Загора. На 10 януари 2016 г. след 21:00 часа, неизвестен засега извършител, е хвърлил камък с големина на юмрук по преминаващия по ул. ”Кап. Петко войвода” градски автобус на линия № 51.

Това съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Камъкът е направил голяма дупка в прозореца на превозното средство. За щастие седалката до мястото на счупеното стъкло не е била заета от пътник. В противен случай би имало тежки последствия, коментира управителят на общинското дружество „Автобусни и тролейбусни превози“ Димитър Авджиев.

Счупено стъкло на автобусЗаписите от камерите, извършващи видеонаблюдение в автобуса, както и на външни камери от мястото на възникване на инцидента, са иззети от разследващите случая. По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата година беше обстрелван автобус, преминаващ по ул. ”Кап. Петко войвода”, в близост до бл. 76. Резултатът бе счупено стъкло на прозорец на автобус „Соларис”. Към момента извършителите все още не са открити.

С новите 55 модерни, икономични и екологични  возила беше изцяло обновен автобусния парк на града. Те бяха доставени по финансирания изцяло с европейски средства проект за „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт“.

Вандал потроши стъкло на автобус

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)Теми:
barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор