ПФК "Берое" започна зимната си подготовка (снимки)

Започваме мотивирани. Надявам се всички да са в добро настроение и най-важното е да са здрави. За мен това е най-важно. Това съобщи старши треньорът на ПФК "Берое" Петър Хубчев пред журналисти минути преди началото на зимната подготовка на отбора.

"Започваме подготовката в Стара Загора. Само за 9 дни ще направим лагер в Турция на място, на което ходим от доста време и знаем каква е обстановката там. Идеята е да използваме хубавите терени и дано и времето да е благоприятно, за да направим три контроли" - допълни той.

На въпрос дали вече се преговаря с играчите, чиито договори изтичат лятото Хубчев отвърна: „Този въпрос може би не трябва към мен да бъде зададен. Имаме план. Знае се на кои футболисти им изтичат договорите. Въпрос е на време и разговори с ръководството“.

petar hubchev„Не крием, че имаме разговори с няколко човека, но не на всяка цена. Търсим хора, които да се съобразят с някои от правилата в „Берое“, а те са известни на футболистите. Много е трудно, но пък от друга страна ако намерим такъв човек сме сигурни, че ще пасне като характер и ще се приспособи към колектива, което е по-важно. Водим разговори. И на мен ми се искаше от първия ден да е ясно на 100% какво става, но е трудно“ – сподели още той.

Наставникът бе попитан дали предстоящият юбилей „100 години Светът е Берое“ може да мотивира играчите за още по-челно класиране. Той отговори: „Какво имате предвид по-челно класиране? От кога? Имате предвид от миналата година? По-челно от тогава е шампиони да станем. Настроенията са хубаво нещо. За мен е важно да се подготвим както трябва и ще видим“.

„Антон Огнянов ще разтрогне договора си с клуба. Други няма. Всички са в плановете. За пореден път – най-важно е всички да се подготвят както трябва. Може би сме болни на тази тема, но на това държим. До тук се оправдават някои неща. Дано няма контузии. Това ми е първата цел. От там нататък ако можем да привлечем човек, който според нас ще ни помогне, ще бъде още по-добре“ – обясни Хубчев.

„За Керкар, това което аз знам, тъй като поддържахме връзка и в почивката, е че е на 100% готов. Днес сутринта е направил един магнитен резонанс във Франция при професора, който го е лекувал и направил операцията там. Утре ще бъде тук. Аз лично страшно много се радвам за това момче, тъй като той е един от чужденците, които от първия ден, в който е в Стара Загора, играе с цялото си сърце за клуба. Надявам се много да е здрав. Дано да издържи. Много е рисковано след такава тежка контузия да не се появи нещо друго. Ще внимаваме с него, но от утре ще тренира с нас“ – сподели старши треньорът.

„От първата тренировка с отбора няма да има юноши, но в подготовката е възможно да вземем и няколко човека от тях“ – уточни Петър Хубчев.

футболен отбор Берое - първа тренировка за 2016 година

футболен отбор Берое - първа тренировка за 2016 година

футболен отбор Берое - първа тренировка за 2016 година

футболен отбор Берое - първа тренировка за 2016 година

Петър Хубчев - футболен отбор Берое - първа тренировка за 2016 година

Снимки: Петьо Турлаков

infoz autor www.infoz.bg (по информация на www.beroe.bg)