„Тракийче“ отбелязва 5-ия си рожден ден с голям концерт

Над 100 талантливи деца ще се качат на сцената на Старозагорската опера на 18 януари 2016 г., за да отпразнуват заедно 5-ата годишнина на танцова формация „Тракийче“ при НЧ „Г. Бакалов 1933“.

Празничният концерт ще започне в 18:30 часа и в него ще се изявят изпълнители на възраст от 4 до 15 години.

В разнообразната и пъстра програма публиката ще види любими танци, създадени през първата петгодишнина на формацията и претворени от малките дарования с много любов и красота. За пръв път на сцената ще бъдат показани и два нови танца - Тракийски и Камерен, сподели авансово Росица Христова, хореограф на „Тракийче“ и постановчик на концерта.

Своя сценичен дебют в деня на събитието ще направят най-малките танцьори - на 5 и 6 години, които ще представят „Танца на Росинка“, „Пирински танц“ и Дунавски мотиви“.

В концерта ще вземат участие 60 „тракийчета“, 40 „траянци“ и 17 възпитаници на ДМФ „Звездопад“, както и професионалисти от балета на Старозагорската опера и Общински фолклорен ансамбъл „Загоре“.

Танцова формация „Тракийче“ е позната и обичана от старозагорци. Малките изпълнители са търсени и желани участници в различни празнични прояви и събития. Техният неподправен талант през 2014 и 2015 година беше горещо аплодиран в Кипър и Турция. Във формацията танцуват и изявени млади дарования в областта на математиката - Леа Гочева и в плуването - Александър Иванов.

Ансамбъл Тракийче

Тракийче

infoz autor www.infoz.bg