В района на село Борилово е скъсан електропровод

Снегът в старозагорско не създаде сериозни проблеми, основните пътища са почистени, няколко села в района на запад от Старозагорските минерални бани са без електричество. Всички пътища са проходими при зимни условия.

elprovod snyagСнегонавявания са се образували край селата Оряховица, Дълбоки и Руманя, но няма закъсали автомобили или бедстващи хора, съобщават от 5-те екипа на звено „Инспекторат“ към Община Стара Загора, които контролират ситуацията в района. В момента екип на отдел „Опазване на обществения ред и управление при кризи“ пътува по сигнал към х. „Морулей“. Туристите оттам са успели да се приберат сами, пътят все още се разчиства, съобщи Валери Иванов. Той уточни че на 80% до момента е разчистено навсякъде и в града. Работят всички състави на административните бюра, които се грижат за проходимостта на тротоарите и местата около автобусните спирки. Снеговалежът спря, очаква се до края на светлата част от деня градът да бъде изчистен напълно, съобщиха от пресцентъра на Община Стара Загора.

Навсякъде в града автобусите се движат и изпълняват обичайните си маршрути. Тази сутрин два тролея са закъсали в района на операта, но са били изтеглени и се движат нормално, съобщи управителят на общинското дружество Димитър Авджиев.

Снегът създаде проблеми за автобусния транспорт, който все още не се движи към селата Казанка и Остра могила. Автобус е закъсал тази сутрин на обръщалото в с. Борилово. В този район има скъсан електропровод и екипи на ЕВН работят за отстраняване на повредата.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24