15-годишната Мария Стоилова спаси живота на шофьор на тролей

15-годишната Мария Стоилова от Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора със специалност плуване се превърна в истински герой. Момичето спаси живота на 43-годишния Филип Точев - шофьор на тролей.

mariya stoilova"Бързах за тренировка в петък. Качих се в тролея и чух, че кондукторката вика за помощ. Отидох до шофьора, хванах лицето му, видях, че челюстта му е стисната. След това успях да извадя езика му и да му дам вода. Казах му да излезе отвън и да си поеме въздух" - разказва младата спасителка. Филип лично отиде в понеделник в Спортното училище, за да благодари на Мария.

Ученичката по плуване е знаела как да постъпи в дадената ситуация, защото майка ѝ имала астма и е виждала как реагират нейни приятелки по време на пристъпи.

Филип управлява тролей от 18 години и досега не му се е случвало подобно нещо. "Усетих, че ми става лошо и успях да спра. След това нищо не помня. После колежката ми каза, че съм пребледнял и съм припаднал. Като дойдох на себе си видях над мен надвесеното момиче" - разказа Филип Точев.

Мария получи благодарствена грамота от директора на Спортното училище Димо Неделчев.

infoz autor www.infoz.bg