15-годишната Мария Стоилова спаси живота на шофьор на тролей

15-годишната Мария Стоилова от Спортното училище "Тодор Каблешков" в Стара Загора със специалност плуване се превърна в истински герой. Момичето спаси живота на 43-годишния Филип Точев - шофьор на тролей.

mariya stoilova"Бързах за тренировка в петък. Качих се в тролея и чух, че кондукторката вика за помощ. Отидох до шофьора, хванах лицето му, видях, че челюстта му е стисната. След това успях да извадя езика му и да му дам вода. Казах му да излезе отвън и да си поеме въздух" - разказва младата спасителка. Филип лично отиде в понеделник в Спортното училище, за да благодари на Мария.

Ученичката по плуване е знаела как да постъпи в дадената ситуация, защото майка ѝ имала астма и е виждала как реагират нейни приятелки по време на пристъпи.

Филип управлява тролей от 18 години и досега не му се е случвало подобно нещо. "Усетих, че ми става лошо и успях да спра. След това нищо не помня. После колежката ми каза, че съм пребледнял и съм припаднал. Като дойдох на себе си видях над мен надвесеното момиче" - разказа Филип Точев.

Мария получи благодарствена грамота от директора на Спортното училище Димо Неделчев.

infoz autor www.infoz.bgМилиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД