Областният управител подари на Мария Стоилова екскурзия в страната

Гост на областния управител инж. Георги Ранов, по негова покана, беше деветокласничката Мария Стоилова, която в петък, миналата седмица, спаси от смърт шофьор на тролейбус в Стара Загора.

Мариана Кръстева, Мария Стоилова и Георги РановНа срещата присъстваха и зам.-областният управител Мариана Кръстева, Латинка Петрова, директор на дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия”, в който живее Мария, Димо Неделчев, директор на Спортното училище, в което учи момичето, както и приятелката ѝ Яна, с която са били заедно в тролейбуса по време на произшествието, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Стара Загора.

15-годишната Мария разказа отново за инцидента с шофьора Филип Точев и за това, как се е притекла веднага на помощ, докато другите пътници уплашено са се чудели как да реагират. Тя призна, че се чувства горда от своята постъпка, но смята, че е дълг на всеки, ако може, да помогне в тежък момент.

Директорът на дома сподели, че не за първи път Мария проявява гражданска позиция и смелост в трудна ситуация, че е много добро дете и прилежна ученичка.

Момичето тренира плуване и директорът на спортната гимназия също изрази задоволство от нейното старание и дисциплина. Самата Мария сподели, че иска, след като завърши, да стане треньор по плуване.

В края на срещата инж. Ранов връчи на малката спасителка подарък илюстрована книга с красотите на България и обяви, че й подарява също екскурзия до избран от нея културен или исторически обект в страната. На пътешествието тя ще замине заедно с приятелката си Яна и с възпитател от училището.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Светът

САЩ отменят специалния търговски статут, с който се ползва Хонконг. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Китай грубо е нарушил договорните си задължения по отношение на автономията на региона. Лишаването на Хонконг от статута на привилигирован търговски партньор на САЩ ще се отрази на "целия спектър" от споразумения с Хонконг, включително за екстрадиране, контрол върху износа, технологиите с двойно предназначение и третирането на Хонконг като митническа територия, отделна от континентален Китай, каза американският лидер

* * *
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че САЩ прекратяват отношенията си със Световната здравна организация и пренасочват финансовите средства, с които са я подпомагали, към други световни и спешни нужди на общественото здраве. Тръмп обяви, че СЗО са виновни за прикриването от страна на Китай на вируса, тръгнал от град Ухан и това е позволило заразата да се разпространи по целия свят

* * *
Един човек е загинал в Детройт, след като неизвестно лице е открило огън от автомобил по протестиращи. Стрелбата е станала в петък около 23:30 часа. Убит е 19-годишен мъж. Стотици хора излязоха вчера на протест в Детройт срещу полицейския произвол, довел до смъртта на чернокож мъж в Минеаполис. Демонстранти атакуваха и централата на телевизията Си Ен Ен в Атланта

На подобна тема

Най-четеното от последните дни