Областният управител подари на Мария Стоилова екскурзия в страната

Гост на областния управител инж. Георги Ранов, по негова покана, беше деветокласничката Мария Стоилова, която в петък, миналата седмица, спаси от смърт шофьор на тролейбус в Стара Загора.

Мариана Кръстева, Мария Стоилова и Георги РановНа срещата присъстваха и зам.-областният управител Мариана Кръстева, Латинка Петрова, директор на дома за деца, лишени от родителски грижи „Мария Терезия”, в който живее Мария, Димо Неделчев, директор на Спортното училище, в което учи момичето, както и приятелката ѝ Яна, с която са били заедно в тролейбуса по време на произшествието, съобщиха от пресцентъра на Областна управа Стара Загора.

15-годишната Мария разказа отново за инцидента с шофьора Филип Точев и за това, как се е притекла веднага на помощ, докато другите пътници уплашено са се чудели как да реагират. Тя призна, че се чувства горда от своята постъпка, но смята, че е дълг на всеки, ако може, да помогне в тежък момент.

Директорът на дома сподели, че не за първи път Мария проявява гражданска позиция и смелост в трудна ситуация, че е много добро дете и прилежна ученичка.

Момичето тренира плуване и директорът на спортната гимназия също изрази задоволство от нейното старание и дисциплина. Самата Мария сподели, че иска, след като завърши, да стане треньор по плуване.

В края на срещата инж. Ранов връчи на малката спасителка подарък илюстрована книга с красотите на България и обяви, че й подарява също екскурзия до избран от нея културен или исторически обект в страната. На пътешествието тя ще замине заедно с приятелката си Яна и с възпитател от училището.

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема