В Акушеро-гинекологичния комплекс в Стара Загора честваха Бабинден

На 21 януари, по стар стил, в Акушеро-гинекологичния комплекс на УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" беше отбелязан Бабинден. Тържеството започна с християнски благослов.

След него, по стара традиция, началникът на родилното отделение д-р Иван Трифонов изми ръцете си и нарече както леко се плъзга сапунът, така леко да се раждат и бебетата през тази година. Вода върху ръцете на д-р Трифонов поля млада майка, която е родила в отделението.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” доц. д-р Йовчо Йовчев заяви, че до края на годината АГ комплексът трябва да бъде пребазиран в голямата болнична сграда и средствата за това вече са осигурени.

д-р Миролюба Тодорова и Георги РановОт името на домакините благодарност за топлите думи и за даренията изказа доц. д-р Миролюба Тодорова.

Гост на празника беше областният управител на Стара Загора инж. Георги Ранов. Той пожела на екипа здраве и повече деца през 2016 г., съобщиха от пресцентъра на Областна управа. Поздрави към лекарите, акушерките и персонала отправиха и другите гости.

Като на всеки празник, и на този имаше много подаръци. Ротари клуб - Стара Загора дари на клиниката два фетални монитора с LCD дисплей, единият от които с 2 броя трансдюсери за близнаци, на обща стойност 4700 лв. Дамите от Зонта клуб - Стара Загора дариха първото родено през тази година бебе – момченцето Даниел с бебешки принадлежности. Цветя и подаръци имаше и от представители на другите здравни институции в Стара Загора.

Зонта клуб дари бебешки принадлежности на първата родилка за 2016 г.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: