Сградата на Природоматематическата гимназия в Стара Загора е изцяло обновена

С тържествен водосвет беше открита официално ремонтираната сграда на Природоматематическата гимназия „Гео Милев“ в Стара Загора. Рехабилитацията е за над 3 млн. лева, като финансова подкрепа на Община Стара Загора оказа и държавата.

„Общината нямаше финансовата възможност да извърши този ремонт със собствени средства, но благодарение на решителността на кмета Живко Тодоров, част от тях бяха осигурени от правителството. Още през първия му мандат един от основните приоритети бе подобряването на училищната инфраструктура. Това ще продължи да бъде така и занапред. Продължава изграждането и подобряването на материалната база на всички учебни заведения на територията на общината“ - посочи зам.-кметът Иванка Сотирова.

Николина Куличева и Иванка СотироваБлагодарствен плакет за кмета Живко Тодоров бе връчен от името ръководството на Природоматематическата гимназия, учителското и родителското настоятелства, както и учениците.

„Нека този скромен подарък напомня как бе заварена от кмета Математическата гимназия и благодарение на неговите усилия каква е сега“ - подчерта директорът Николина Куличева.

„Грижете се и поддържайте новите условия, в които имате възможност да развивате потенциала си. Този резултат бе постигнат с много работа на голям екип хора. Математическата гимназия се е наложила като име не само в национален, но и в международен мащаб. Нейните възпитаници сега имат още една предпоставка да ги множат“ - каза още Иванка Сотирова.

Основната рехабилитация на сградата на ПМГ „Гео Милев“ включва изолация на външните стени, топлинно изолиране на покрива и пода, смяна на дограмата на прозорците, както и пребоядисване и освежаване на стаите.

На тържеството по случай официалното прерязване на лентата присъстваха още зам.-кметът на Стара Загора Янчо Калоянов, областният управител Георги Ранов и заместникът му Мариана Кръстева, ръководството на Регионалния инспекторат по образование, директори на училища, представители на местната и държавна администрация, родители, ученици и медии.

Николина Куличева, Иванка Сотирова и Янчо Калоянов режат лента

Ученици от ПМГ Гео Милев

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)