Ограничават се свижданията в болниците в Стара Загора

Във връзка с регистрираните високи стойности на остри респираторни заболявания в Стара Загора, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция от 29 януари 2016 г. се въвеждат противоепидемични мерки.

Медицинска маскаВ лечебните заведения за болнична помощ се ограничават свижданията. Те трябва да имат готовност да осигурят допълнителни легла за лечение на болните от Грип.
Лечебните заведения за извънболнична помощ трябва да прекратят работата на женските и детски консултации, както и провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации.

В учебните и детските заведения, след 7 февруари, да се осигурят оптимални температури във всички помещения. Също така да не се допускат ученици, болни от Грип и остри респираторни заболявания.

Регионалната здравна инспекция - Стара Загора препоръчва спазването на следните правила за ограничаване на грипната инфекция:

•    избягване на затворени пространства, където се събират много хора;
•    често проветряване на помещенията, където престояват повече хора;
•    избягване на разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце;
•    носене на маска;
•    добра хигиена на помещенията;
•    избягване на тютюневия дим;
•    избягване на преохлаждане или изсушаване на лигавиците.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

Светът

Минситър-председателят на Великобритания Борис Джонсън заяви, че ще оттегли страната от преговорите с Европейския съюз през юни, ако дотогава не е ясно дали ще бъде сключено споразумение за свободна търговия

* * *
Япония затваря училищата си от 2 март заради новия коронавирус

* * *
Град в китайската провинция Хубей, където е епицентърът на епидемията от коронавируса, ще плаща на жителите си по 10 000 юана (1426 долара), ако по своя инициатива съобщят, че имат симптоми на болестта и след тестване тя бъде потвърдена

3 mart 2020

Най-четеното от последните дни

 

Мини Марица изток - 3-ти март 2020