Ограничават се свижданията в болниците в Стара Загора

Във връзка с регистрираните високи стойности на остри респираторни заболявания в Стара Загора, със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция от 29 януари 2016 г. се въвеждат противоепидемични мерки.

Медицинска маскаВ лечебните заведения за болнична помощ се ограничават свижданията. Те трябва да имат готовност да осигурят допълнителни легла за лечение на болните от Грип.
Лечебните заведения за извънболнична помощ трябва да прекратят работата на женските и детски консултации, както и провеждането на плановите профилактични имунизации и реимунизации.

В учебните и детските заведения, след 7 февруари, да се осигурят оптимални температури във всички помещения. Също така да не се допускат ученици, болни от Грип и остри респираторни заболявания.

Регионалната здравна инспекция - Стара Загора препоръчва спазването на следните правила за ограничаване на грипната инфекция:

•    избягване на затворени пространства, където се събират много хора;
•    често проветряване на помещенията, където престояват повече хора;
•    избягване на разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце;
•    носене на маска;
•    добра хигиена на помещенията;
•    избягване на тютюневия дим;
•    избягване на преохлаждане или изсушаване на лигавиците.

infoz autor www.infoz.bg

Теми:

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber