Мария Жекова дарява имот на Община Стара Загора за център за талантливи деца

Старозагорката Мария Жекова е заявила желанието си да дари имот на Общината. Това предложение ще бъде разгледано на предстоящата сесия на Общинския съвет на 25 февруари 2016 г.

Емил ХристовМасивната сграда, която се намира в центъра на града, на бул. "Митрополит Методий Кусев", и чиято данъчна оценка е над 1 млн. лева, ще бъде на разположение на Община Стара Загора при изпълнение на няколко условия, поставени от дарителката. Желанието й е сградата да бъде превърната в културен детски център за талантливите деца на града, съобщи председателят на Общинския съвет Емил Христов. Той да съдържа зала за концертни изпълнения (камерна зала), както и да бъде дом на детски хор, който да изпълнява църковни песнопения.

Мария Жекова е поставила условие и за създаване на творчески ателиета и изложбени зали, както и центърът да носи името на почетния гражданин на Стара Загора покойния проф. Петър Жеков.

infoz autor www.infoz.bgМилиони американци наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема