Бяла сова постъпи за лечение в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Снежнобяла сова постъпи за лечение в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора, със съдействието на РИОСВ - Шумен. След направената рентгенография, ветеринарните специалисти диагностираха множествена фрактура на пръсцовите кости на дясното крило.

Бяла соваТова съобщиха от Спасителния център. Веднага е назначено адекватно лечение и птицата е настанена в реанимацията на Центъра, където за нея се грижат водещи специалисти в областта на ветеринарната медицина за диви птици.

"Тази „странна птицата“ е леуцист (не пълен албинос). Това е рядка аномалия в оперението - мутация, наричана “The illusion” (на български - избелване), характерна с отсъствие на цветен пигмент в перата, което придава на птицата бял цвят" - съобщиха от Центъра.  

Совата е кръстена Надежда. "Името й дадохме съвсем спонтанно. Помните ли „Бялата лястовица“ от разказа на Йордан Йовков? Иска ни се и нашата сова да е символ на нещо по-добро" - казаха нейните грижовни лечители.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Спасителен център за диви животни)barcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор