Бяла сова постъпи за лечение в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани

Снежнобяла сова постъпи за лечение в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора, със съдействието на РИОСВ - Шумен. След направената рентгенография, ветеринарните специалисти диагностираха множествена фрактура на пръсцовите кости на дясното крило.

Бяла соваТова съобщиха от Спасителния център. Веднага е назначено адекватно лечение и птицата е настанена в реанимацията на Центъра, където за нея се грижат водещи специалисти в областта на ветеринарната медицина за диви птици.

"Тази „странна птицата“ е леуцист (не пълен албинос). Това е рядка аномалия в оперението - мутация, наричана “The illusion” (на български - избелване), характерна с отсъствие на цветен пигмент в перата, което придава на птицата бял цвят" - съобщиха от Центъра.  

Совата е кръстена Надежда. "Името й дадохме съвсем спонтанно. Помните ли „Бялата лястовица“ от разказа на Йордан Йовков? Иска ни се и нашата сова да е символ на нещо по-добро" - казаха нейните грижовни лечители.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Спасителен център за диви животни)

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24