„Берое” посреща „Пирин” на 20 февруари

Футболен клуб „Берое” посреща в XXI кръг на първенството „Пирин” (Благоевград) на 20 февруари 2016 г. от 15:30 часа в Стара Загора. Главен арбитър на двубой е Цветан Кръстев от Варна, а негови първи помощници ще бъдат съгражданите му Диян Вълков и Александър Атанасов.

В допълнителна помощ на съдийството ще са Станислав Ставров от Велико Търново и Владимир Вълков от Пловдив, а Ивайло Атанасов от Велико Търново е четвърти съдия. Делегат на БФС е Красимир Кръстев от Сливен, а Йордан Гулев от Пловдив ще оцени работата на съдийския състав.

В отбора на „Берое” ще липсва лекуващият за втори път контузия Салим Керкар, а на разположение на наставника Петър Хубчев със сигурност ще бъде новопривлеченият французин Бенджамин Морел. Единствено другото ново попълнение Георги Сърмов няма да има възможност да играе, заради неизправност в документите на състезателя, по вина на бившия му клуб „Поли Тимишоара“, съобщиха от пресцентъра на „Берое”.

През изминалата зимна подготовка „Берое“ записа 7 контролни срещи, в които регистрира по три победи и равенства и едно поражение в елитната си проверка срещу националния отбор на Румъния. Същевременно клубът се раздели с трима свои състезатели, а още толкова бяха отдадени под наем за пролетния полусезон.

След изваждането на тима на „Литекс“ от „А“ група класирането в родния елит претърпя промяна, която засегна и позицията на „Берое“ във временното подреждане, като в момента „заралии“ заемат четвърто място с актив от 30 точки, а гостите от Благоевград на предпоследната осма позиция с актив от 15 пункта.

Отборите на „Берое“ и „Пирин“ излизат за 43-и път помежду си в историята на „А“ група, като досега „старозагорци“ са надделявали 18 пъти срещу 13 победи от страна на „орлетата“, а 11 са двубоите, завършили без победител. Головата разлика е 58:39 в полза на „Берое“.

Георги Божилов

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: www.beroe.bg)

Теми: