Концерт „Гласовете на България... за България!” ще се състои в Стара Загора

Драматичният театър "Гео Милев", Държавна опера - Стара Загора и Военният духов оркестър при Втора Тунджанска механизирана бригада организират съвместен празничен концерт-спектакъл „Гласовете на България... за България!”.

Той е посветен на Националния празник на България – 3 март и ще се състои на 2 март 2016 г. от 19 часа в Операта. Публиката ще види изпълнения от съкровищницата на националното ни наследство: обработки на народни песни, арии и маршове, както и златни страници от българската словесност. За първи път ще бъде изпълнен химнът на ІІ-ра Тунджанска механизирана бригада „Решителност и чест“. Текстът е на Мария Донева, музика и аранжимент - полк. Деян Диханов (бивш глaвeн диpигeнт нa Гвapдeйcкия дyхoв opкecтъp).

Билети се продават на касите на Операта и на Драматичния театър.

Владимир КондаревПреди началото на концерта, в 18 часа, във фоайето на Операта ще бъде открита самостоятелната изложба-живопис „Докосване“ на известния български художник Владимир Кондарев. Тя включва 35 произведения. Художникът и неговото творчество ще бъдат представени от поета Ангел Кроснев.

Владимир Кондарев е роден на 29 март 1959 година в Чирпан. През 1978 година завършва Художествената гимназия в Казанлък, специалност скулптура. От 1982 до 1986 година специализира скулптура в София. Сериозните занимания на Кондарев с живопис датират от 1985 година. През 1986 година се завръща в родния си Чирпан и постъпва на работа в Чирпанската художествена галерия, където работи и до днес като уредник. Участвал е в осем национални изложби. Има зад гърба си и 14 самостоятелни изяви в Чирпан, Поморие, Стара Загора, Карлово, Пловдив, София и други градове от страната. Създава и акварели, рисува и корици на книги както и илюстрации по стихотворения на изтъкнати български лирици. Участва и в осем национални изложби организирани от СБХ в София, Пазарджик и Пловдив.

Концерт за 3 март

infoz autor www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни