Община Стара Загора ще получи 5 млн. лева за новия парк

Община Стара Загора получи безвъзмездно собствеността върху 40 дка, намиращи се до новия парк в кв. "Казански". Договора за предоставянето на терена подписаха областният управител инж. Георги Ранов и кметът Живко Тодоров.

"Новият парк ще бъде разширен и общата му площ ще бъде около 140 дка. Той ще се превърне в най-големия в България, създаден след 1989 г." - каза кметът на Стара Загора. Теренът е разширение на вече изградения парк на мястото на военните казарми, който беше открит през октомври 2015 г.

park stara zagora zhivko todorovТой и областният управител изразиха своята благодарност към правителството, премиера Бойко Борисов и военния министър Николай Ненчев за безвъзмездното предоставяне на имота.

"До няколко месеца Общината ще получи от държавата 5 млн. лева за доизграждането на новия парк. Предстои да бъде обявена процедура за изработване на технически проект. Ще има много зелени площи и атракции" - каза още Живко Тодоров.

През следващите 3 години ще бъде построена спортна зала с около 4000 места. В комплекса ще има офиси и търговски обекти, за да се генерират приходи. Според предварителните разчети, залата ще струва около 12 млн. лева, които ще бъдат осигурени от държавата и Общината.

Кметът съобщи още, че ще поиска от правителството Община Стара Загора да получи собствеността върху парка и езерото в Старозагорските бани, за да има право да кандидатства с проекти за европейско финансиране с цел подобряване на облика на курортното селище.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg