Националният флаг се вее в Стара Загора от 20-метрови пилони

Националният флаг се вее в Стара Загора от 20-метрови пилони

В навечерието на Националния празник на България - 3 март, на четирите входа на Стара Загора бяха поставени 20-метрови пилони, на които вече се вее българското знаме. Инициативата за монтирането им беше подета миналата година.

20-метров пилонТя беше провокирана от изработването на 300-метровия български флаг, който води празничното шествие на 3 март. Предложението за поставяне на знамена на входовете на града беше на кмета Живко Тодоров и командира на Втора механизирана бригада ген. Димитър Илиев. То получи подкрепа от Камарата на строителите в Стара Загора и доброволци, които осъществиха цялостната реализация на идеята. Проектът е съгласуван с Камарата на архитектите в Стара Загора, архитектурния отдел в Община Стара Загора и местните браншови организации, спрямо всички изисквания за устойчивост и издръжливост. Изпълнението му е дело на фирми от града, а конструктор е инж. Нина Папазова.

Трибагрениците, които ще се веят от 20-метровите пилони, са с размери 3х5 метра и са изработени в общинското предприятие „Мересев“, където беше създаден и внушителният 300-метров флаг миналата година.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

На подобна тема