Старозагорски журналист представя фотоизложба, посветена на Световния ден на водата

Старозагорският журналист Йорданка Джонджорова посвещава фотоизложба на Световния ден на водата – 22 март. Експозицията съдържа 22 тематични фотоса и ще бъде официално представена на 14 март 2016 г. от 13 часа във фоайето на Община Стара Загора.

"Нека отбележим Световния ден на водата, вместо със стряскаща статистика, с 22 фотографии, които искрено се надявам, да бъдат ефектната провокация към всеки от нас, за да пазим природата чиста” - споделя Йорданка Джонджорова.

Избраните фотографии, запечатали красотата на разнообразни водни площи, са снимани в Стара Загора, Русия и Гърция. Освен пейзажните снимки, авторът е включил и дебютните си опити в макрофотографията на водна дисперсия.

Това е третата самостоятелна изложба на Йорданка Джонджорова след „Очите на душата” и „Деца на ангелите” и отново е благотворителна. За нея фотографията ѝ е само хоби, а кадрите през обектива задължително минават през душата й.

„Изложбата „Вода” е факт с помощта на мои близки и приятели, за което им благодаря. Благодаря за подкрепата и на кмета на Стара Загора Живко Тодоров и екипа му” - споделя Джонджорова.

От 1993 година ООН чества 22 март като Световен ден на водата. Водата на земята съществува под различни форми – морета и океани, реки и езера, ледници, дъжд, сняг. Учените са изчислили, че 97% от водните запаси на Земята се дължат на солените морета и океани, а само 2% се съхраняват в ледените шапки на Антарктида, Арктика и високите планини на континентите. Над 1 милиард души на планетата нямат достъп до чиста и безопасна питейна вода. България е от европейските страни с най-малък воден ресурс, а средното потребление за едно денонощие е 100 литра на човек, сочат данни на ООН.

Изложба, посветена на водата

infoz autor www.infoz.bg