Националната кандидатстудентска борса гостува в Стара Загора

Националната кандидатстудентска борса на висши училища в България ще предостави в Стара Загора актуална информация, справочници и възможност за подаване на заявления за предварителни кандидатстудентски изпити.

Кандидатстудентска борсаБорсата ще бъде открита на 23 март в 10:30 часа и ще бъде на разположение на кандидат-висшистите до 24 март в конферентнa залa № 1 на хотел "Верея.

Ще присъстват 28 български висши училища и организация, свързана с образованието, които ще осигурят възможност на кандидат-студентите да направят своя информиран избор.

infoz autor www.infoz.bg

Светът

България влиза в механизма ERM-2, предварителен етап за приемане на еврото като валута през следващите 3 години. Заедно с България решението е взето и за Хърватия. Този ход проправя пътя за първото разширяване на еврозоната след 2015 г., когато Литва се присъедини към валутния блок, който сега има 19 членове

* * *
Европейските депутати отхвърлиха с голямо мнозинство всички поправки, внесени от българските евродепутати и техни колеги от други страни по пакета „Мобилност“. С това той е приет на второ четене и става официален закон. Преходният период преди пакетът окончателно да влезе в сила е година и половина. След това камионите трябва да се връщат в страната, в която е регистрирана фирмата, на 8 седмици, а водачите - на 4 седмици

Най-четеното от последните дни