Старозагорската опера ще представи "Тоска" от Пучини

Старозагорската опера ще представи премиерата на "Тоска" от Пучини на 18 март 2016 г. от 19:00 часа. Тенорът Калуди Калудов ще се превъплъти в художника Марио Каварадоси - една от знаковите роли в неговата кариера.

Kaludi KaludovТой ще пее на сцената на Старозагорската опера със сопраното Таня Иванова в ролята на Тоска. Талантливата певица вече направи и своя успешен дебют в тази роля на сцената на Софийската опера.

В ролята на Скарпия ще се превъплъти Александър Крунев – баритонът е определян от познавачите като един от най-добрите интерпретатори на тази роля в България. На диригентския пулт ще застане големият аржентински диригент Марио де Росе, който за първи път гостува в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на Операта.

Новата продукция на операта „Тоска” е на режисьора Огнян Драганов, който е замислил оригинален разказ на вълнуващата драматична история и пълно преобразяване на сценичното пространство с внушителна и впечатляваща триизмерна визия. Сценичната адаптация е на художника Тодор Демеров.

Участват още солистите Александър Марулев, Стоян Бончев, Евгений Арабаджиев, Милко Михайлов, Георги Динев, Ивайло Йовчев, Теодор Петков, Любомир Петков, Богомил Русенов, Вокална формация към ДЮСОБ“ Маргаритки“ с ръководител Зорница Желязкова, Прабългарска школа за оцеляване „Бага-Тур”, оркестър, хор и балет на Държавна опера - Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема