"Лучия ди Ламермур" отново на сцената на Държавна опера - Стара Загора

Белкантовият шедьовър на Гаетано Доницети „Лучия ди Ламермур” ще зарадва почитателите на оперното изкуство отново на 25 март 2016 г. от 19:00 часа на сцената на Старозагорската опера.

Премиерният спектакъл беше представен през декември миналата година. Той сложи запомнящ се финален акорд на Фестивала за оперно и балетно изкуство в Стара Загора. Постановката възхити меломаните и многобройните гости от страната и чужбина със своята впечатляваща режисьорска интерпретация, великолепен солистичен състав, бляскави исторически костюми и модерна визия на сценичното и пространствено оформление. Тогава се роди и идеята за съвместен проект на Фондация „Дарина Такова” и Държавна опера - Стара Загора, в който да направят своите дебюти в спектакъла на операта „Лучия ди Ламермур” талантливи млади оперни певци – специализанти на фондацията и да гостуват солисти, избрани от оперната прима Дарина Такова, съобщиха от пресцентъра на Операта в Стара Загора.

Darina TakovaНа 25 март в ролята на Лучия ди Ламермур старозагорската публика ще види за първи път Мила Михова, италианският баритон Лука Бруно ще се представи в ролята на нейния брат Енрике Аштън, а мексиканският тенор Родриго Тросино ще поеме ролята на изстраданата и въображаема любов на Лучия – Едгардо. Басът Стефан Димитров ще пресъздаде ролята на Раймондо, Александър Баранов гостува в ролята на Артуро, Нели Нечева ще видим в ролята на Аличе. Участват още солисти, оркестър и хор на Държавна опера - Стара Загора, Прабългарска Школа за оцеляване „Бага-Тур“, Детско-юношеска студия за опера и балет „Маргаритки“.

Операта ще прозвучи под диригентската палка на Ивайло Кринчев. Режисьор е Огнян Драганов, сцeнография - Димо Костадинов, художник на костюмите - Салваторе Русо (Италия). Диригент на хора - Младен Станев.

Спектакълът се осъществява с любезното съдействие на Първа инвестиционна банка.

Дарина Такова ще посети на 22 март от 13:30 часа ГПЧЕ "Ромен Ролан" и в зала "Америка за България" ще се срещне с ученици от десети клас. Оперната звезда ще представи гостуващите артисти в спектакъла на операта "Лучия ди Ламермур" и ще отдели време за всеки един присъстващ на срещата, за да му подари снимка за спомен с автограф.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема