Обновената детска градина "Пролет" отвори врати

Община Стара Загора инвестира над 400 000 лева в основния ремонт на ЦДГ № 13 „Пролет“. В нея се отглеждат 120 деца в 4 групи. На 22 март 2016 г. обновената сграда отвори отново врати, посрещайки много гости.

С детски празник за Първа пролет малчуганите посрещнаха зам.-кмета Иванка Сотирова, която увери присъстващите, че както в миналия, така и в този мандат на кмета Живко Тодоров са заложени приоритетно ремонти на детските заведения и училищата. През 2015 г. приключиха ремонтите на детските ясли в града, а тази година трябва да приключи обновяването на детските градини.

"На дневен ред са и училищните сгради. Образованието и децата на Стара Загора са важен приоритет, затова в този мандат трябва да бъде ремонтирана цялата образователна инфраструктура" - каза зам.-кметът.

„В новия закон за предучилищно и детско образование ще има нов регламент и децата ще могат да бъдат приемани от 2-годишна възраст в детските заведения. Това въвежда и нови изисквания към работещите в тях, защото възпитанието на децата е много важно да започне още в предучилищна възраст. Имаме много пропуснати възможности, които трябва да наваксваме. Децата трябва да се научат на екипна работа, да се научат да бъдат толерантни помежду си, да се научат на взаимопомощ. И не на последно място – да има отношение към Бог, което ни прави истински хора“ - коментира Иванка Сотирова.

Със средства от общинския бюджет е закупено и ново обзавеждане за детското заведение, сподели директорът на ЦДГ „Пролет“ Борислава Христакиева.

„Поднасяме искрените си благодарности на Община Стара Загора и на кмета Живко Тодоров. Също така и на Общинския съвет, който включи реконструкцията на ЦДГ №13 в инвестиционната програма на Общината за миналата година. Особено сме благодарни за бързата реакция по пребазирането на нашите деца, благодарение на което те и техните родители не усетиха дискомфорт“ - увери Христакиева.

Изпълнител на строителните дейности е „Билдинг Комфорт“ ЕООД, а на новото обзавеждане - кооперация „Панда“.

ЦДГ Пролет

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

На подобна тема