Ръководството на "Берое" освободи старши треньора Петър Хубчев

Ръководството на ПФК "Берое - Стара Загора" ЕАД прекрати договора на старши треньора на отбора Петър Хубчев на 7 април 2016 г.  "Разделихме се изключително коректно и спекулации в тази посока не трябва да се правят" - заяви изпълнителният директор на клуба и председател на Управителния съвет Илко Русев.

hubchev"За мен, като фен на "Берое", Петър Хубчев е най-успешният треньор в историята на отбора. С него тимът спечели Купата на България през 2010 и 2013 г., Суперкупата на страната през 2013 г. и през сезон 2014/2015 г. стана за първи път сребърен медалист в първенството. През последните 10 дни изслушахме различни гледни точки и мнения и трябваше да внесем спокойствие" - заяви Диан Димитров, един от новите членове на Управителния съвет на клуба. Той добави, че финалът за Купата на България не е загубен за "Берое", защото предстои още един мач с ЦСКА и призова за подкрепа на отбора, който разполага с най-добрите футболисти в А група.

Ръководството на зелено-белите заявиха, че са водени разговори с няколко души и се надяват името на новият старши треньор да стане ясно до два дена. Дотогава с отбора ще работи екип от треньори от Детско-юношеската школа.

Илко Русев заяви, че имената, които в момента се тиражират в публичното пространство за наследник на Петър Хубчев не отговарят на истината и са пълна спекулация.

Новият Управителен съвет на ПФК "Берое - Стара Загора" ЕАД от 3-членен стана 5-членен. В него остават Илко Русев и Наско Шилигарски, освободен е Иван Колев. Новите членове са Диан Димитров - член на УС на ТЕЦ "Марица изток 2", Красимира Чахова - зам.-кмет на община Стара Загора и Димитър Хаджиев от Национален фенклуб на "Берое".

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg