Филм за Стара Загора с номинация на филмов фестивал

Документалният филм „Стара Загора – свидетел на историята“ е номиниран за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика „На източния бряг на Европа“. Той се провежда  в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 14 до 17 април.

Филмът популяризира културно-историческото наследство на хилядолетния град и е заснет по поръчка на Община Стара Загора през 2013 г. Лентата е с продължителност 28 минути  и е включена в поредицата „Световните градове“, излъчвана по Българската национална телевизия.

Стара Загора участва и в Национален конкурс „Чети и пътувай“. В четвъртото му издание, Община Стара Загора се състезава с три постера в категорията „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“  - „За свободата… Да развеем българското знаме!“, „Медицина и козметика в античната епоха“ и „Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата“.
Общинският Туристически информационен център ще представи своята дейност и добри практики, които спомагат за развитието на културния туризъм и значението му за региона и страната.
Наградите в конкурсната програма ще бъдат връчени на заключителната официална вечер.

stara zagora samarsko zname

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

 

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема