Филм за Стара Загора с номинация на филмов фестивал

Документалният филм „Стара Загора – свидетел на историята“ е номиниран за награда на единствения у нас филмов фестивал с туристическа тематика „На източния бряг на Европа“. Той се провежда  в рамките на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново от 14 до 17 април.

Филмът популяризира културно-историческото наследство на хилядолетния град и е заснет по поръчка на Община Стара Загора през 2013 г. Лентата е с продължителност 28 минути  и е включена в поредицата „Световните градове“, излъчвана по Българската национална телевизия.

Стара Загора участва и в Национален конкурс „Чети и пътувай“. В четвъртото му издание, Община Стара Загора се състезава с три постера в категорията „Най-оригинални плакати за събития в областта на културния туризъм“  - „За свободата… Да развеем българското знаме!“, „Медицина и козметика в античната епоха“ и „Старозагорското въстание 1875 г. – прелюдия към свободата“.
Общинският Туристически информационен център ще представи своята дейност и добри практики, които спомагат за развитието на културния туризъм и значението му за региона и страната.
Наградите в конкурсната програма ще бъдат връчени на заключителната официална вечер.

stara zagora samarsko zname

infoz autor www.infoz.bg (по информация на Община Стара Загора)

 

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24

На подобна тема