Красимира Чахова: Фенове оскверниха Храма!

Фенове от агитката на "Берое" нанесоха щети по най-бързата лекоатлетическа писта в България, която се намира на стадиона в Стара Загора. По време на първия полуфинал за Купата на България на 6 април, около 30 души хвърляха запалени факли по настилката и съсипаха около 240 кв. м от нея.

От агитката на ЦСКА потрошиха минимум 150 седалки.

stadion"Поразията е ясна, адски ме боли. Не е нормално да се случват такива неща, независимо от ситуацията и резултата, не е нормално да се руши. Ще водим разговори с момчетата от агитката и искрено се надявам това да не се повтаря" - заяви Илко Русев, председател на Управителния съвет на ПФК "Берое - Стара Загора" ЕАД.

Димитър Хаджиев от Националния фенклуб на "Берое", който е и член на новия Управителен съвет на ПФК "Берое - Стара Загора" ЕАД каза, че хвърлянето на факлите било провокирано от неприлични жестове, отправяни към трибуната на зелено-белята агитка от скамейката на ЦСКА.

Най-модерната лекоатлетическа писта в България струва 1,2 млн. лева. Все още няма оценка за нанесените поражения от страна на феновете, но възстановяването на щетите ще е за сметка на бюджета на Общината.

"Вандалска проява... Бях шокирана като наблюдавах как хвърчаха бомбички към пистата. Надявам се съответните хора да са си взели поука, защото те прокламират, че стадионът е техният Храм, а реално снощи го оскверниха" - каза Красимира Чахова, зам.-кмет на Стара Загора и член на УС на ПФК "Берое - Стара Загора" ЕАД.

За възстановяването на изпочупените над 150 седалки от феновете на гостите, ПФК "Берое - Стара Загора" ще предяви иск към ЦСКА.

infoz autor Венета Асенова, Илко Груев | www.infoz.bg