Полицията ще разпознава феновете, които нанесоха щети по стадиона

Взехме допълнителни мерки за охрана на мача между "Берое" и ЦСКА на 6 април и осигурихме 380 служители на "Охранителна полиция", жандармерия от София и от специализирани полицейски сили от Пловдив.

Това съобщи пред журналисти новоназначеният директор на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Стара Загора старши комисар Николай Кирков. Той добави, че полицаите не са останали безучастни и са се намесили по време на непристойните действия на феновете на гостите и са влезли в техния сектор.

"Неприятно ми стана, че и местни фенове са правили поразии. Ще изискаме видеозаписите, за да установим конкретните лица, които са извършили тези действия" - каза още той.

Днес в Районен съд - Стара Загора е внесен акт по Указа за борба с дребното хулиганство срещу извършил на нарушение.

Директорът на ОДМВР - Стара Загора Николай Кирков добави, че пропускателен режим има на стадиона и се правят проверки, но очевидно са допуснати пропуски, след като изобретателните фенове са внесли бомбички, а тяхната употреба е забранена.

Старши комисар Кирков не съобщи още, че след мача е имало инцидент между фенове на ЦСКА и жители на кв. "Лозенец". След разменени обидни реплики се е стигнало до хвърляне на камъни, но полицията бързо се е намесила и пострадали няма.

nikolay kirkov mvr stara zagora

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg