Въвежда се нов начин за санкциониране на неправилно паркирали автомобили в Стара Загора

20 лева глоба ще плащат неправилно паркиралите по тротоари и в зелени площи и контролът ще бъде многократно засилен. Това съобщи на пресконференция зам.-кметът на Стара Загора Йордан Николов. На автомобилите на нарушителите ще бъдат поставяни специални стикери.

parkirane auto globiТе ще бъдат предоставени на полицията и на ново звено в Общината, което ще има 10 служители. Патрулите ще се предвижват в паркове, градинки, малки улици и в крайните квартали с електрически мотопеди и ще следят за неправилно паркиране. Целта е да се ограничи масовата практика да се нарушават правилата, като се санкционират повече нарушители. За неправилно паркиране може да се приложи само една конкретна мярка - премахване на автомобила чрез репатратор, поставяне на ограничителна скоба на едно от колелетата на автомобила или налагане на глоба, за която шофьорът се информира чрез залепения стикер. Ако глобата не бъде платена по указания начин на стикера начин, сумата ще се събира при заплащането на годишните данъци и такси.  

По отношение на въведеното еднопосочно движение по ул. "Хаджи Димитър Асенов" кметът Живко Тодоров заяви, че по този начин се осигурява по-добра организация и места за паркиране. Улиците са тесни, по тях паркират автомобили и двупосочното движение става невъзможно. Много често това е причина и за пътни произшествия с автомобили и с пешеходци.

"Нова организация на движение на запад от бул. "Св. Патриарх Евтимий" се разработва от експерти и ще бъде предложена за обществено обсъждане" - съобщи още Йордан Николов.

На кръстовището на улиците "Ген. Гурко" и "Отец Паисий" ще бъдат монтирани светофари, а на по-късен етап, в случай на необходимост, ще бъдат поставени светофари на ул. "Ген. Гурко" и бул. "Руски", като се предвижда те да работят в синхрон с вече съществуващите.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

Можете да следите съдържанието на сайта чрез нашите социални канали:


Telegram каналКанала ни в Telegram

Х каналЕмисията в Х

facebook канал навини Стара ЗагораСтраницата ни във Facebook

viber Стара ЗагораКанала ни във Viber

 

На подобна тема