Детлеф Лингеман: Дуалното обучение е верният път за обезпечаване на индустрията с кадри

По покана на областния управител инж. Георги Ранов днес гост в Областна администрация беше посланикът на Германия у нас Негово превъзходителство Детлеф Лингеман. Инж. Ранов представи икономическата ситуация и географските дадености на Старозагорска област, съобщиха от пресцентъра.

Детлеф Лингеман и Георги Ранов Той обсъди с г-н Лингеман възможностите за привличане на немски инвестиции в региона и за засилване на връзките между представители на българския и на немския бизнес.От своя страна посланикът изрази задоволство от богатото културно-историческо наследство на Старозагорска област, от природните й забележителности и богатството на минерални извори и заяви, че те биха могли да привлекат много немски туристи не само на българското Черноморие, но и във вътрешността на страната.

Друг основен акцент в разговора беше българското образование и възможностите да бъде почерпен опит от Германия при въвеждането на дуалното обучение у нас. Негово превъзходителство г-н Лингеман обясни, че страната му има дългогодишни традиции в тази насока и това е верният път за обезпечаване на индустрията с добре обучени и квалифицирани кадри.

След срещата инж. Ранов и посланик Детлеф Лингеман посетиха Регионалния исторически музей.

infoz autor www.infoz.bg

На подобна тема