В Стара Загора ще бъдат представени дигиталните професии на 21-ви век

Дигиталните професии на 21-ви век ще бъдат представени в Стара Загора на 23 и 24 април в „Заралаб“, на бул. „Княз Александър Батенберг” 28. Целта на инициативата е да образова и мотивира младежите да търсят възможности за професионална реализация без да напускат България.

На 23 април от 10 часа и на 24 април от 10:30 часа ще бъдат представени безплатно най-атрактивните дигитални професии, които дават възможност за високо заплащане и работа от разстояние. Сред тях са програмиране, дигитален маркетинг, графичен дизайн и менаджиране на екип от дистанция. Присъстващите ще имат възможност да черпят от опита на доказани в сферата дългогодишни професионалисти.

Дигитални професииСред водещите причини младите хора да напускат страната ни, е стремежът към по-висок стандарт на живот. Развитието на технологиите обаче дава предпоставка за разрешаване на този проблем. Днес е възможно да работим за чуждестранна фирма от всяка точка на планетата, като цели браншове в българската икономика се базират на този принцип. По време на събитието ще бъдат представени възможностите за професионална реализация, която не налага напускането на родните места:

  • Какво значи да си фрийлансър и да работиш на свободна практика?
  • Програмирането като възможност за работа от дистанция
  • Дигиталният маркетинг като възможност за работа от дистанция
  • Как успешно да ръководим хора от дистанция?
  • Графичният и уеб дизайн като възможност за работа от дистанция.

Събитието се провежда с финансовата помощ на Обществен дарителски фонд - Стара Загора и Фондация "Работилница за граждански инициативи" по програма "Младежка банка", с подкрепата на фондация "Чарлз Стюърт Мот".

infoz autor www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24