Общински служители участваха в пролетно почистване

Две групи общински служители в Стара Загора днес се включиха в пролетно почистване на района около Стария чинар в кв. "Бедечка" и терен от парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), разположен на север от стадион „Берое“.

Проведено по инициатива на кмета Живко Тодоров и по повод Деня на земята, 22 април, то е израз на желанието на водената от него администрация, за предстоящите Великденски празници градът и околностите му да бъдат по-приветливи и чисти.

Пролетно почистванеОбщинските служители работиха със специално предоставени за пролетното почистване чували и ръкавици, осигурени от фирма "Екоколект", с която общината има договор за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Бяха събрани и окастрените клони на дърветата по алеите в парка. Начало на акцията даде зам.-кметът Йордан Николов, който призова всички да дадат своя скромен принос за една по-добра околна среда.

„Нека всички заедно да допринесем за това, да живеем в един по-добър и чист град. Без усилията на всеки от нас, това няма как да се случи. Пролетта раззелени и разкраси Стара Загора, но нека положим усилия и да я почистим, а себе си да пречистим, в очакване на най-светлия празник“ - коментира старозагорският градоначалник, съобщиха от пресцентъра.

Община Стара Загора създаде организация и за гражданите, които пожелаха да се включат в пролетното почистване днес. Във всички административни бюра се раздаваха чували за събиране на отпадъците. Пълните чували, поставени до контейнерите за смет, ще бъдат извозени от колите на почистващата фирма „Зауба“.

Продължава пролетното косене на зелените площи както в града, така и в селата от общината. Днес от 20:00 часа започва пръскането срещу кърлежи в Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

Светът

Бившият върховен съдия Катерина Сакеларопулу стана първата жена президент на Гърция след гласуване в парламента в сряда

* * *
Световният елит се събира в швейцарския планински курорт Давос, Швейцария, за годишната среща на политическите лидери и водещите бизнесмени, представителите на научните среди и гражданското общество. Световният икономически форум ще се проведе за 50-и път между 21 и 24 януари. Основната тема е устойчивото развитие, но ще се обсъждат и теми, свързани с климатичните промени, защита на биоразнообразието, избягването на „технологична война“ и други

* * *
Северна Корея вече няма да се чувства обвързана с ангажименти, включващи спиране на ядрените опити и на изстрелванията на междуконтинентални балистични ракети, след като САЩ са пренебрегнали крайния срок в преговорите за денуклеаризация. Това заяви на конференция по разоръжаването под егидата на ООН член на севернокорейското представителство към световната организация в Женева

* * *
Историческият процес на Доналд Тръмп започва по същество в Сената на САЩ, където се сблъскват двата лагера: демократическата опозиция, която настоява за отстраняването от длъжност на президента на САЩ, и републиканското мнозинство, което е решено да го оневини

* * *
Близо 220 000 домакинства останаха без ток в Испания заради връхлетялата страната буря „Глория“

* * *
Китаецът Мън Хунвей, бившт шеф на Интерпол, е осъден в Китай на 13 години и 6 месеца за корупция

* * *
Китай потвърди 291 случая на пациенти, заразени към 20 януари с новия вид коронавирус. Вирусът взе 6 жертви до тази дата, принася се с контакт между хората и вече е регистриран и в други държави (Япония, Южна Корея, Тайланд и др.)