Общински служители участваха в пролетно почистване

Две групи общински служители в Стара Загора днес се включиха в пролетно почистване на района около Стария чинар в кв. "Бедечка" и терен от парк „Митрополит Методий Кусев“ (Аязмото), разположен на север от стадион „Берое“.

Проведено по инициатива на кмета Живко Тодоров и по повод Деня на земята, 22 април, то е израз на желанието на водената от него администрация, за предстоящите Великденски празници градът и околностите му да бъдат по-приветливи и чисти.

Пролетно почистванеОбщинските служители работиха със специално предоставени за пролетното почистване чували и ръкавици, осигурени от фирма "Екоколект", с която общината има договор за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Бяха събрани и окастрените клони на дърветата по алеите в парка. Начало на акцията даде зам.-кметът Йордан Николов, който призова всички да дадат своя скромен принос за една по-добра околна среда.

„Нека всички заедно да допринесем за това, да живеем в един по-добър и чист град. Без усилията на всеки от нас, това няма как да се случи. Пролетта раззелени и разкраси Стара Загора, но нека положим усилия и да я почистим, а себе си да пречистим, в очакване на най-светлия празник“ - коментира старозагорският градоначалник, съобщиха от пресцентъра.

Община Стара Загора създаде организация и за гражданите, които пожелаха да се включат в пролетното почистване днес. Във всички административни бюра се раздаваха чували за събиране на отпадъците. Пълните чували, поставени до контейнерите за смет, ще бъдат извозени от колите на почистващата фирма „Зауба“.

Продължава пролетното косене на зелените площи както в града, така и в селата от общината. Днес от 20:00 часа започва пръскането срещу кърлежи в Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)

Теми:

 

Живко Тодоров: „Ще бъдем безкомпромисни с качеството на възстановяване на инфраструктурата след ремонта на „Водоснабдяване и канализация“. Имаме много забележки по изпълнението на дейности от ВиК проекта, който се изпълнява в Стара Загора. В непрекъснат диалог сме с дружеството, за да коригираме проблеми при възстановяването на улиците. Тази наша борба ще продължи, докато не видим добър краен резултат.

новини в сайта RSS емисия facebook twitter youtube subscribe ilko gruev Четете в Telegram Viber infoz.bg в Гугъл новини

Можете да следите съдържанието на сайта чрез:

emailКанала ни в Telegram

emailЕмисията в Twitter

emailСтраницата ни във Facebook

emailКанала ни във Viber