„Четяща Стара Загора“ събра над 9000 приятели на книгите

Близо 9000 малки и големи старозагорци четоха любими книги на общо 181 сцени, включително в шест таксита и едно кафене по време на XI Маратон на четенето, който се проведе от 18 до 22 април 2016 г. в Стара Загора. Тази година в кампанията се включиха 120 партньорски организации.

Четяща Стара ЗагораПо време на Маратона на четенето в Стара Загора четоха в 32 училища, 19 детски градини, 21 читалища, 6 културни институти, 6 социални заведения и на още 33 места, вкл. в Община Стара Загора, кметства в общината, Тракийски университет, школи, спортни клубове, офиси, служби, неправителствени организации и книжарници.

Предварителните очаквания на организаторите от библиотека „Родина“се потвърдиха – включиха се рекорден брой участници като сцените на четене и читателите се увеличиха двойно в сравнение с предходното издание.

ХІ Маратон „Четяща Стара Загора” беше организиран от библиотека „Родина” в партньорство с Регионална библиотека „Захарий Княжески” и ПФК „Берое” и премина под надслова „Чети и спортувай“. Лице на кампанията беше кметът Живко Тодоров.

Под липите четоха сръбският писател Милош Латинович, носител на Виталовата награда „Златен слънчоглед” за най-добър роман в Сърбия (2013), писателите Георги Мишев, Милена Гартли и Петър Тушков, писателят и издател Божана Апостолова, поетите Теодора Тотева и Бойко Ламбовски, детските автори Нуша Роянова и Никола Райков.

infoz autor www.infoz.bg