Книгата "Берое - 100 години футбол" ще бъде представена на 12 май

Юбилейната книга "Берое - 100 години футбол" ще бъде представена на 12 май от 18 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески". Тя е изработена по поръчка на Община Стара Загора.

Луксозното издание с твърди корици представя историята на футбола в Стара Загора и на футболен клуб "Берое" с около 350 снимки. Включени са спомените на бивши и настоящи футболисти и треньори, незабравими мачове, статистика и др.

Автори на книгата са журналистите Венета Асенова, Емил Димов и Чавдар Златев. Идейната концепция, дизайнът и предпечата са дело на журналиста Илко Груев.

Кулминацията на честванията ще бъде мача на стадион Берое със сръбския отбор "Партизан" на 17 май, когато футболистите на старозагорския тим за пръв път ще облекат специалните си юбилейни екипи. Празненството ще премине под наслов "100 години светът е "Берое" и включва програма, която ще започне в 18 часа, когато близо 100 заслужили деятели на "Берое" ще бъдат удостоени със специални плакети. Клубът ще представи и специална песен по повод юбилея, придружена с видеоклип.

На 18 и 19 май в Стара Загора ще се проведе международен детски турнир по футбол за набор 2002 г. Надпреварата също е посветена на юбилея. Форматът и всички участници ще бъдат обявени допълнително.

На една от алеите в парк "5 октомври" е експонирана фотоизложба, припомняща славни моменти и значими събития от историята на клуба. По повод годишнината ще бъдат пуснати специална пощенска марка от "Български пощи", както и юбилейна монета.

По събитията за отбелязване на „100 години Светът е Берое“, които ще продължат през цялата година, работи Инициативен комитет с широко обществено участие и председател кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров.

Прoгpaмaтa на тъpжecтвaтa зaвъpшвa на 6 юни в 21:00 чaca c oпepния cпeĸтaĸъл „Aидa нa cтaдиoнa – 100 гoдини Бepoe“, в изпълнение на opĸecтъp, xop и бaлeт нa Дъpжaвнa oпepa – Cтapa Зaгopa и opĸecтъpа oт Дъpжaвнa oпepa – Pyce.

kniga beroe
Книгата "БЕРОЕ. 100 години футбол (1916 - 2016)"
може да бъде закупена на цена от 18 лева от фенмагазина на стадион "Берое" в Стара Загора, от книжарниците "Хеликон" и "Сиела" в София, а също и от други книжарници в София.

 

infoz autor www.infoz.bg