Новият треньорски щаб на "Берое" ще бъде представен на 15 юни

Новият треньорския щаб на ПФК "Берое" ще даде пресконференция на 15 юни от 16:00 часа. Начело на тима като старши треньор застава Александър Димитров. Негови помощници са Ивайло Йорданов и Христо Коилов, а Владимир Манолков - треньор на вратарите.

Пламен Липенски остава в щаба и отново ще бъде кондиционен треньор. Окончателният състав на щаба ще бъде попълнен от още един треньор, но неговото име ще бъде обявено допълнително.

Александър ДимитровАлександър Димитров е роден на 12 септември 1976 г.
Димитров за последно бе наставник на националния отбор на България до 17 г. Преди това той е бил помощник-треньор на Иван Колев в „Персипура Джаяпура“, в националния отбор на Индонезия и в олимпийски отбор на Индонезия. Димитров е бил треньор на „Конелиано“ и „Витоша“ (Бистрица), а също така помощник-треньор в „Ботев“ (Пловдив). Александър Димитров бе помощник в младежкия национален тим, води националния отбор на България до 19 години и успя да класира тима на Европейското първенство през 2014 година. Той води националния отбор на България до 17 години, а също така води тима на yordanovЕвропейското първенство през 2015 година, на което бяхме домакини.

Ивайло Йорданов е роден на 22 април 1968 г.
В кариерата си като футболист Ивайло Йорданов е играл в „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Рилски спортист“ (Самоков) и „Спортинг“ (Лисабон, Португалия). Бронзов медалист с националния отбор на България на Световното първенство в САЩ през 1994 г. Записал е 51 мача за националния отбор на България. Ивайло Йорданов беше помощник-треньор в „Спортинг“ (Лисабон) и помощник-треньор на представителния национален отбор на България.

Vladimir manolkovВладимир Манолков е роден на 8 декември 1974 г.
За последно беше треньор на вратарите в „Локомотив“ (София). В кариерата си като футболист е играл за столичните „железничари“, „Спартак“ (Плевен) и „Септември“ (София).

Христо КоиловСред помощниците на Александър Димитров е и Христо Коилов. Той е роден на 23 септември 1969 г. В състезателната си кариера като футболист е бил полузащитник. Играл е в отборите на "Ботев" (Пловдив), ЦСКА, "Локомотив"  (София), "Люцерн" (Швейцария) и "Унион" (Берлин, Германия). Като треньор е работил в щаба на "Локомотив" (София).

svetoslav petrovБившият футболист Светослав Петров започва работа в "Берое". Той влиза в спортно-техническия щаб на клуба и ще се занимава основно със скаутска дейност. За целта ще бъде обособено звено, което ще разполага със скаутска мрежа. Това несъмнено ще улесни бъдещите трансфери в "Берое".
Светослав Петров е роден на 12 февруари 1978 г. в Добрич.

Футболната му кариера е преминала през отборите на "Добруджа" (Добрич), ЦСКА (София), "Кубан" (Краснодар, Русия), "Локомотив" (София), "Нефтчи" (Баку, Азербайджан), "Калиакра" (Каварна) и "Ботев" (Пловдив). Бивш национал на България. След края на футболната си кариера е изпълнителен директор на "Добруджа" (Добрич).

infoz autor www.infoz.bg

Най-четеното от последните дни