Електронните табла на автобусните спирки в Стара Загора "говорят"

Новите информационни табла на спирките на градския транспорт в Стара Загора вече ще съобщават гласово за пристигането на автобусите и тролейбусите. До момента "говорят" 22 от тях, а до края на седмицата поетапно ще бъдат обхванати всички 119.

ТаблоТова съобщи ресорният зам.-кмет Йордан Николов, информираха от пресцентъра на Общината. По този начин и хора с различни затруднения ще могат да се ориентират за пристигащите на спирките автобуси. Освен това ще има възможност, при необходимост, да се изписва текст за извънредни съобщения за пътниците в градския транспорт.

От миналата година Стара Загора е от малкото градове в България с напълно подновен автобусен и тролейбусен транспорт. Телематиката е част от интелигентна транспортна система, реализирана по проект "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт за град Стара Загора". Той е финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие" и е на обща стойност близо 29 млн. лв.

Чрез контролния център, който се намира в общината, всички транспортни средства се проследяват в реално време. На едно място са ситуирани горещият телефон на общината, GPS контролът, както и сървърът на фирмата. По този начин се повишава качеството на услугата за старозагорци и се оптимизира дейността на общината. Въведено е видеонаблюдение в градския транспорт, а движението на автобуси и тролейбуси се проследява и онлайн чрез мобилно приложение за разписанието в Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg

Теми: