Основно училище „Николай Лилиев“ е с обновен физкултурен салон

Основно училище „Николай Лилиев“ е с обновен физкултурен салон

11-о Основно училище „Николай Лилиев“ в Стара Загора откри обновения си физкултурен салон. Ремонтирани са покривът и фасадата, сменени са дограмите и оборудването, направени са нови шпакловки, изцяло са обновени съблекалните и санитарните възли.

Стойността на ремонта е 120 000 лв., осигурени от капиталовата програма на Общината.

Тържественият водосвет по повод днешния празник на славянските учители и просветители Светите равноапостоли Кирил и Методиий и новата придобивка отслужи протосингелът на старозагорската епархия Богослов.

Най-малките възпитаници на училището пуснаха на двора балони с послания за успешни учебни дни. Кратката музикална и спортна програма, подготвена от учениците, беше поздрав към ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова, гл. експерт „Спортни дейности“ Асен Асенов, представители на общинското звено „Инвеститорски контрол“, на фирмата изпълнител „Дескрийм билдинг“, директори на училища, родители и др.

Директорът на училището Мариета Петрова връчи награди на отборите юноши и девойки, победители от училищния турнир по хандбал. В обновения физкултурен салон днес се проведоха ученически щафетни игри.

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: Община Стара Загора)