Австрийската цигуларка Мартина Мидл ще гостува в Стара Загора

Творби на Росини, Маскани, Сен-Санс и Бизе ще изпълни на 13 май от 19:00 часа оркестърът на Старозагорската опера под диригентството на именития Маестро Евгений Шевкенов. Солист е 20-годишната австрийска цигуларка Мартина Мидл.

Ще прозвучат увертюра от операта „Севилският бръснар” на Росини, любимото „Интермецо” от операта „Селска чест” на Маскани, „Хаванеза“ за цигулка и оркестър на Камий Сен-Санс и „Кармен сюита” 1 и 2 от Жорж Бизе.

ShevkenovЕвгений Шевкенов е роден през 1971 година в Пловдив. От 1994 година живее във Виена, от 2000 е почетен гражданин на Република Австрия за извънредни постижения в областта на изкуството и културата. Концертирал е като солист и диригент в близо 40 страни, в най-престижните зали по света като Музикферайн и Концертхаус във Виена, Карнеги хол Ню Йорк, Беяс Артес Мексико сити, Метрополитен Токио, Осака симфони хол, Пещи Вигадо Будапеща, и т.н.
Професор по цигулка в Консерватория „Рихард Вагнер“ и „Wiener Musikseminar“. Председател на Комитета за Култура на Vienna Economic Forum.

MartinaМартина Мидл е родена в Тулн, Австрия през 1996 година. Започва да свири на цигулка на 6 години. Утвърдена е като най-успешната млада цигуларка на Австрия, с активна международна кариера. Досега нейни професори през годините са Александра Рапич, Люис Каплан, Михаел Фришеншлагер, Кристиян Алтенбургер, Евгений Шевкенов и Кшиштоф Вегржин. Носител на редица награди от международни конкурси - „Кончертино Прага“, „Проф. Дихлер Виена“, „Гориция“, „Еуритмия“, „Прома ла музика“ и др. През октомври 2015 г. Мартина Мидл дебютира като солистка във Виенския Концертхаус.

infoz autor www.infoz.bgbarcelona stoichkov stara zagora

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров: Милиони левове на Общината са несправедливо и нелогично блокирани

Заместник-кметът на Община Мъглиж д-р Душо Гавазов говори за състоянието на пътищата в общината и проблема с шосето до село Селце

Разказ за дейността на Спасителния център за диви животни на "Зелени Балкани" в Стара Загора

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема

Честит Ден на миньора!

Уважаеми работещи в „Мини Марица-изток” ЕАД, честит Ден на миньора! Благодарение на добрата екипна работа и постигнатите резултати посрещаме празника с удовлетворение и самочувствие. Изправени пред настоящите и бъдещите предизвикателства, да останем верни на принципите си и с оптимизъм да вървим заедно напред, гарантирайки енергийната независимост и националната сигурност. С благодарност за Вашия професионален принос и с пожелания за здраве и благополучие. Андон Андонов - Изпълнителен директор