Австрийската цигуларка Мартина Мидл ще гостува в Стара Загора

Творби на Росини, Маскани, Сен-Санс и Бизе ще изпълни на 13 май от 19:00 часа оркестърът на Старозагорската опера под диригентството на именития Маестро Евгений Шевкенов. Солист е 20-годишната австрийска цигуларка Мартина Мидл.

Ще прозвучат увертюра от операта „Севилският бръснар” на Росини, любимото „Интермецо” от операта „Селска чест” на Маскани, „Хаванеза“ за цигулка и оркестър на Камий Сен-Санс и „Кармен сюита” 1 и 2 от Жорж Бизе.

ShevkenovЕвгений Шевкенов е роден през 1971 година в Пловдив. От 1994 година живее във Виена, от 2000 е почетен гражданин на Република Австрия за извънредни постижения в областта на изкуството и културата. Концертирал е като солист и диригент в близо 40 страни, в най-престижните зали по света като Музикферайн и Концертхаус във Виена, Карнеги хол Ню Йорк, Беяс Артес Мексико сити, Метрополитен Токио, Осака симфони хол, Пещи Вигадо Будапеща, и т.н.
Професор по цигулка в Консерватория „Рихард Вагнер“ и „Wiener Musikseminar“. Председател на Комитета за Култура на Vienna Economic Forum.

MartinaМартина Мидл е родена в Тулн, Австрия през 1996 година. Започва да свири на цигулка на 6 години. Утвърдена е като най-успешната млада цигуларка на Австрия, с активна международна кариера. Досега нейни професори през годините са Александра Рапич, Люис Каплан, Михаел Фришеншлагер, Кристиян Алтенбургер, Евгений Шевкенов и Кшиштоф Вегржин. Носител на редица награди от международни конкурси - „Кончертино Прага“, „Проф. Дихлер Виена“, „Гориция“, „Еуритмия“, „Прома ла музика“ и др. През октомври 2015 г. Мартина Мидл дебютира като солистка във Виенския Концертхаус.

infoz autor www.infoz.bgПеперуда, кацнала на рамото
Премиера на 28 септември, 18 часа, кино "Одеон", София

stara zagora eu grad sport
Мини Марица-изток ЕАД

На подобна тема