Стара Загора отбелязва тържествено 24 май

24 май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост ще бъде отбелязан тържествено в Стара Загора. В 10 часа на площада пред Общината ще бъде издигнато националното знаме на България, по бул. "Цар Симеон Велики" ще премине празнично шествие.

24 mayВ 11:15 часа на площада започва концерт на хора на Държавна опера - Стара Загора. В програмата на концерта, съставена от Хормайстора Младен Станев, ще чуете: Химн на народните будители, Тропар на Св.Св.Кирил и Методий, Ангел вопияше, Встъпителен хор из операта "Луд гидия" от Парашкев Хаджиев, Хор на девойките, Дует и Годежарски хор из оперетата "Българи от старо време" от Асен Карастоянов, Ария на Мария Десислава из едноименната опера на Парашкев Хаджиев, Хор из операта "Гергана" на Маестро Георги Атанасов, песните "Хубава си, татковино" и "Де е България", Химн на Кирил и Методий.

По случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, Регионален исторически музей - Стара Загора обявява вход свободен на 24 май 2016 г. в сградата на музея, в музей "Неолитни жилища" и в архитектурен комплекс "Музей на религиите".

На 24 май от 10:30 часа ще бъде отбелязан празника на с. Хан Аспарухово, а от 17 часа ще празнуват и в с. Борилово.

В с. Кирилово ще честват 90 години Народно читалище "Изгрев - 1921". Празникът ще се състои от 18:30 часа.

Хор на Държавна опера - Стара Загора

infoz autor www.infoz.bg