Екоминистърът ще провери изпълнението на ремонтите в кв. "Самара 3" в Стара Загора

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще представи пред кметове от целия Югоизточен район за планиране, в който влизат областите Бургас, Ямбол, Сливен и Стара Загора възможностите да кандидатстват за екологични проекти през 2016 г.

Информационната среща ще е в Стара Загора на 6 юни от 11 часа в сградата на общината.

Кв. Самара 3На форума местните власти ще се запознаят подробно с финансовите инструменти, управлявани от МОСВ - Оперативна програма „Околна среда“, Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) и Националния доверителен екофонд (НДЕФ).

В 14 часа Ивелина Василева и кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще проверят изпълнението на ремонтните дейности, които се извършват в кв. „Самара 3“.

Проектът включва реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа. Общата стойност на проекта е 4,750 млн. лв., осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС към Министерството на околната среда и водите.

infoz autor www.infoz.bgКога приключва ремонтът на пешеходната зона в Стара Загора?

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за здравеопазването в Стара Загора

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора и заместник-кметът Иванка Сотирова говорят за ремонтите в училища и детски градини - какво е направено и какво предстои?

С нова организация на уличното движение в Стара Загора се въвеждат еднопосочни улици

Живко Тодоров - кмет на Стара Загора за дарителските кампании, обявени в Стара Загора

mini maritsa iztok

Най-четеното от последните дни

На подобна тема

Поздрав за Великден от изпълнителния директор на Мини Марица изток