Живко Тодоров: След приключването на проекта кв. "Самара 3" ще бъде видимо обновен

До края на юни трябва да приключи изпълнението на ремонтните дейности в кв. "Самара 3", съобщи кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който заедно с министъра на околната среда и водите Ивелина Василева провериха изпълнението на проекта.

Той е на стойност близо 5 млн. лева и е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Проектът включва реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа.

Ивалина Василева, Живко Тодоров и заместниците му Янчо Калоянов и Йордан Николов„Времето ни позволи да видим, че канализацията, която беше изградена, работи. По улиците, които вече са направени, няма проблем с отводняването, дори след силен дъжд, като този, който се изсипа преди малко“ - каза пред журналисти Живко Тодоров.

"Години наред "Самара 3" е бил забравен, канализацията и водоснабдяването не бяха в нормален вид, освен това липсваше и дъждовна канализация. С реализирането на проекта ще кварталът ще придобие модерен облик" - каза още кметът.

Проверката започна от площада до детската градина, който тепърва предстои да се ремонтира. В този район се стичаха води след обилния дъжд.
"Проблеми с отичането на водите няма да има, когато улиците бъдат направени" - увери Живко Тодоров.

За преасфалтиране на засегнатите от подмяната на подземната инфраструктура улици, както и за изграждането на нови, са осигурени 300 000 лева от Общината.

"Оценявам усилията на Община Стара Загора да се грижи за квартали, които досега не са били обезпечени с необходимата инфраструктура. Там, където няма изградена канализация и отводнителни системи, където водопроводът не е в добро състояние, стават проблеми при всеки дъжд. Надявам се следващия път, когато дойдем тук, при завършена втора фаза на проекта, да видим един наистина обновен и различен квартал - нещо, за което години наред хората, живеещи тук, са мечтали" - каза министър Ивелина Василева.

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg