Общински служители с електроскутери ще контролират обществения ред в Стара Загора

От 14 юни 2016 г. десет инспектори, отговарящи за обществения ред и сигурност към звено "Общинска охрана" в Стара Загора ще патрулират с електроскутери в парковете, пешеходните зони и паркоместата. Екологичните превозни средства са на обща стойност 20 000 лева.

С тях мобилното звено ще реагира бързо на сигнали за нарушаване на обществения ред, както и за автомобили, паркирани по тротоарите, които затрудняват движението на пешеходците и на майки с колички. Върху тези автомобили инспекторите ще поставят наказателни стикери за глоба в размер на 20 лева.

"Инспекторите ще оказват превенция и когато се наложи дадено лице да бъде задържано, ще сигнализират в полицията" - каза кметът на Стара Загора Живко Тодоров, който представи мобилното патрулно звено.

Новоназначените инспектори са преминали 45-дневно специализирано обучение.

"Ще подобрим обществения ред, ще проверяваме за автомобили, паркирали по тротоарите и по този начин ще осигурим по-голям комфорт за майките с количките" - обясни Жеко Тодоров, инспектор "Обществен ред и сигурност" в звено "Общинска охрана" в Стара Загора.

Електроскутерите, с които е оборудвана мобилната група към звено "Общинска охрана" в Стара Загора, са с мощност 2 киловата и могат да преминават на ден до 70 км. Те са безшумни, не замърсяват околната среда и са много икономични - зареждането на акумулатора струва 0,40 лева, съобщи Димитър Гайдаров, управител на "Невен - ЗИГ Солар" ООД - фирмата, която е вносител на електроскутерите.

electro scuteri stara zagora

electro scuteri stara zagora 2

infoz autor Венета Асенова | www.infoz.bg

24 mai
Нека носим с гордост в сърцата си великото дело на първоучителите, да съхраним за поколенията традициите и любовта към знанието и с оптимизъм да погледнем към бъдещето!
Да ни е честит най-светлият празник 24 май, да ни е честита писмеността!

Живко Тодоров
Кмет на община Стара Загора

jazz stara zagora 24