Пръскат срещу заразен нодуларен дерматит в община Стара Загора

От 14 юни на територията на община Стара Загора започва пръскане за предотвратяване разпространението на заразен нодуларен дерматит по едрите преживни животни, съобщават от Областната дирекция по безопасност на храните, информираха от пресцентъра на Общината.

kraviОт 14 юни до 21 юни 2016 г., от 06:00 до 10:00 часа, ще се извършва въздушно обработване на землищата в общината, във връзка с усложнената епизоотична обстановка по отношение на възникналото заболяване.

Необходимо е кметовете и кметските наместници на населените места своевременно да уведомят собствениците на пчелини за извършване на пръскането, се казва още в писмото от Областната дирекция по безопасност на храните.

Няма фиксиран график на дните, в които ще се пръска, както и на населени места, защото зависи от метеорологичните условия, с които се съобразяват пилотите, съобщи директорът на Областна дирекция по безопасност на храните Дамян Миков.

До късните часове на 14 юни на сайта на Българската агенция по безопасност на храните все още не беше публикувано съобщение за пръскането срещу разпространението на заразния нодуларен дерматит в област Стара Загора.

infoz autor www.infoz.bg