Футболистите на „Берое” започнаха подготовката си за сезон 2016/17

„Берое“ започна официално подготовката си за новия сезон на 15 юни. Старши треньорът Александър Димитров изведе група от 26 футболисти. От настоящия състав липсваха Иво Иванов, Венцислав Василев и Спас Делев, съобщиха от пресслужбата на клуба.

Те получиха по-дълга почивка заради участието си в националния отбор на България и ще се присъединят до края на седмицата. По традиция беройци бяха посрещнати от около 250 свои привърженици, които изгледаха първото занимание на спортна база „Берое“. В понеделник и вторник всички налични състезатели преминаха и медицински изследвания в София.

Сигурните нови имена в отбора до този момент са Васил Панайотов, Александър Колев, Ерик Почански, Александър Василев и Станислав Дрянов.

Тренировки с отбора започнаха още защитниците Христофор Хубчев, който се очаква да подпише в следващите дни и Иван Пенев, който ще премине пробен период, както и вратарят Слави Матин, който ще бъде част и от Детско-юношеската школа на „Берое“.

Междувременно зелено-белите се разделиха със Станислав Костов, чийто договор с клуба изтече.

Група на ПФК “Берое” за първа тренировка:

  • вратари: Благой Макенджиев, Михаил Михайлов, Богомил Цинцарски, Слави Матин
  • защитници: Веселин Пенев, Георги Динков, Емин Ахмед, Пламен Тенев, Ивайло Ангелов, Христофор Хубчев, Иван Пенев, Илия Миланов
  • полузащитници: Атанас Зехиров, Кирил Личев, Неманя Милисавлевич, Стивън Петков, Педро Маркеш, Евертон Джилио – Том, Станислав Дрянов, Руси Чернаков, Александър Василев, Ерик Почански, Васил Панайотов
  • нападатели: Георги Божилов, Александър Колев, Ивелин Илиев

Отборът ще проведе лятната си подготовка изцяло на своята база под Аязмото. От събота (18 юни) играчите ще бъдат на лагер на Старозагорските минерални бани. На 23 юни ще бъде и първата контролна среща. Съперник в нея ще бъде съставът на „Дунав“ (Русе), а двубоят ще се играе в Стара Загора. Часът и мястото на срещата ще бъдат обявени допълнително.

Тренировка на Берое

Треньорски щаб

infoz autor www.infoz.bg (Снимки: www.beroe.bg)

Теми: